joi, 28 iunie 2018

Vacantele in Thailanda - leacul pentru trup și suflet

Una din cele mai fascinante, exotice și interesante destinații din lume este un brand în sine – Thailanda este cunoscută de toată lumea drept Țara Surasului. Un univers unic, îmbibat de istorie densă, cu o cultură și artă deosebite, natură spectaculoasă și peisaje incredibile. De la cosmopolitul și freneticul Bangkok la plajele de sidef ale insulelor sudice, de la maiestuosul fluviu Mekong la satele de la nord de Chiang Mai, locuite de triburi străvechi, cu meșteșugurile lor tradiționale, de la piețele plutitoare la templele de un auriu incandescent, întregul Regat al Siamului este un exemplu de turism la superlativ care face ca vacanțele în Thailanda să fie atât de apreciate peste tot în lume. Iar peste toate acestea se mai adaugă ceva : oamenii. Locuitorii au un amestec unic de seninătate, blândețe și curtoazie, o stare de grație numită thainess, care surprinde plăcut și durabil orice vizitator. Din Thailanda va veți întoarce fără doar și poate relaxați și răsfățați.



Iată o lista cu câteva din atracțiile principale ale capitalei Bangkok :
- în Bangkok nu ratați o plecăciune în față Templului lui Buddha în Smarald și o plimbare în apropierea Marelui Palat, fosta reședința regală
- masajul thailandez este renumit, așa că nu pierdeți o ședința de masaj tradițional de relaxare la Wat Phro. Iar dacă aveți mai mult timp la dispoziție, puteți chiar să urmați un curs de inițiere în arta masajului.
- Vizitați neapărat Siam Ocean World, cel mai mare acvariu din sud estul Asiei, a cărui suprafață este echivalentă cu cea a trei bazine olimpice de înot.
- Încântați-va simțurile cu parfumurile și culorile din Pak Khlong Talat, cea mai mare piață de flori din Bangkok.
- Sunteți amatori de cumpărături atunci când mergeți într-o excursie ? În acest caz, nu trebuie să ratați o sesiune de shopping la Siam Paragon, un centru comercial imens, care se întinde pe cca 500.000 mp.
- Tot la capitolul shopping, în Thailanda veți găsi multe buticuri cu mătăsuri spectaculoase. De asemenea, există în Bangkok un muzeu privat al colecțiilor lui Jim Thompson, cel care a reînviat industria locală a mătăsii după cel de-al doilea război mondial.
- V-ați gândit vreodată că puteți să hrăniți crocodilii ? Ei bine, puteți face acest lucru în siguranță la fermă de crocodili aflată la 30 km de capitală Thailandei, unde au loc tot felul de reprezentanții atractive ai căror protagoniști sunt crocodilii.
- Bucătăria thailandeză este favorita multora dintre noi. Savurați o cină cu preparate delicioase și bucurați-va de un spectacol de dansuri tradiționale la restaurantul Sala Rim Nam din cadrul complexului Mandarin Oriental.
- O croazieră pe râul Chao Phraya, în special după lăsarea serii, când este mai răcoare, iar luminile se reflectă în apă, creând o atmosfera romantică. Imaginea Templului Wat Arun, cu splendidă pagodă înalta de 79 m, cu încrustații de porțelan, este memorabilă. Croaziera poate include și o cină la bordul ambarcațiunii.
- Tot pentru o seară reușită puteți asista la unul din spectacolele teatrului tradițional de păpuși, localizat în bazarul de noapte Suan Lum. Păpușarii și marionetele vor interpreta și khon, un dans tradițional cu măști. Distracția poate continua apoi la unul din numeroasele cluburi ale metropolei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sa descoperim impreuna insulele Thailandei

Daca pana acum am vorbit despre orasul Bangkok, ca o destinatie nelipsita din mai toate vacantele in Thailanda , astazi va propun o postare ...