marți, 3 iulie 2018

Sa descoperim impreuna insulele Thailandei

Daca pana acum am vorbit despre orasul Bangkok, ca o destinatie nelipsita din mai toate vacantele in Thailanda, astazi va propun o postare despre zona insulara. Cea mai populara destinatie litorala este insula Phuket, situata cam la ora de zbor de Bangkok si supranumita “Pela Marii Andaman”. Atractiile sale principale sunt nu doar plajele, ci si centrele spa renumite in toata lumea. Pe plaja Patong puteti practica numeroase sporturi nautice, iar noaptea va veti bucura de petreceri pe cinste. Daca sunteti curiosi sa vedeti cum arata orasul inainte ca turismul sa ia amploare, faceti o plimbare de-a lungul Thalang Road si admirati conacele construite in stilul sino – portughez. Veti avea senzatia unei reintoarceri in timp. Cei care sunt pasionati de lumea subacvatica nu trebuie sa rateze o vizita la Acvariul din Phuket, care apartine de Centrul pentru Cercetari Marine si care sprijina programul de repopulare cu broaste testoase a apelor din jurul insulei. Majoritatea ambarcatiunilor pleaca din portul Phuket catre Golful Phangnga ; puteti, de pilda, sa va imbarcati la bordul unei goelete traditionale restaurate si sa vizitati satele plutitoare si Insula James Bond. Celebrul film The Man with the Golden Gun a fost turnat aici, in 1974, iar in 1997 tot aici s-a filmat Tomorrow Never Dies.Circa 20 de companii din Phuket ofera excursii de pana la 6 zile in canoe, pentru explorarea pesterilor scobite in stancile uriase de calcar. In majoritatea pesterilor, accesul este posibil doar la reflux, cand apa nu acopera intrarile. Cea mai mica grota are doar 20 m in diametru, iar unele dintre ele sunt legate prin tuneluri sapate in stanca.

Daca va doriti un souvenir memorabil din excursia in Thailanda, faceti o vizita la Gem Gallery, tot in Phuket. Este un magazin de bijuterii cu decor ultramodern, unde, intre pereti cu acvarii imense, veti gasi expuse, pe sute de metri, cele mai uimitoare bijuterii cu perle, safire si alte pietre pretioase.

Iar daca va doriti o infuzie de adrenalina, acceptati provocarea de la Tarzan’s Jungle Bungee Jump, din satul Kata. Aici puteti experimenta caderea libera de la 50 m, dintr-o structura suspendata deasupra unui lac.

Nu departe de Phuket se afla provincia Krabi, ale carei insule linistite sunt potrivite pentru relaxare. In afara de plaja, merita sa faceti o excursie in mlastinile cu mangrove, pentru a vedea fauna bogata compusa din pescarusi albastri cu aripi cafenii, egrete, vulturi de mare cu pieptul alb, vidre, crabi marini si pasari de balta asiatice.

Cea mai bizara atractie din zona Krabi este Cimitirul de scoici Su San, straturile de fosile formate din scoici pietrificate datand de acum 40 milioane de ani.

Krabi este o destinatie potrivita si pentru shopping de produse autentice. Daca veti ajunge la piata de noapte, veti putea degusta feluri de mancare thailandeze, dar si cu specific musulman. Nu plecati fara sa gustati painea rotunda de grau umpluta cu banane !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sa descoperim impreuna insulele Thailandei

Daca pana acum am vorbit despre orasul Bangkok, ca o destinatie nelipsita din mai toate vacantele in Thailanda , astazi va propun o postare ...